museus

Dia Internacional dels Museus

Regidoria de Cultura

Dissabte, 15 de maig de 2021

horaris:

10.30h. Campredó Art, zona esportiva, Edifici La C.

11.30h. Obertura Exposció "Irracional" de Leandra Navarro Itarte.

Horaris exposició: Dissabte 11.30 a 13.30. 17.00h a 20.00. Diumenge 11.00h a 13.00h

12.15h. Inauguració remodelació sala d'art Francesc Llop i presentació del  ventall pintat a mà per  Francesc Llop.

18.00h Acte Inauguració Exposició. Edifici La C.

 

Des de la regidoria de cultura de l’ajuntament s'està treballant a fons amb una fita ben específica en ment: situar Campredó al mapa cultural dels Països Catalans. No es tracta, ni molt menys, d'una frase retòrica, sinó que amb molta constància i interès s'han pogut anar tirant endavant tot un seguit de projectes per fer possible una Itaka particular, un ideari ben lloable: des d'un poble menut es poden encapçalar molts projectes culturals.

Ens centrarem aquest cop específicament en el vessant d’art. En aquest marc de difusió artística, dissabte 15 de maig, s'avança la commemoració del Dia Internacional dels Museus (datada al calendari el 18). Primerament, s'inaugurarà l'exposició de l'artista ampostina Leandra Navarro Idiarte, a l’edifici La C, tot una figura arquitectònica de relleu.

L'activitat "Art al carrer" portarà creativitat artística arreu de la població en diferents espais que lluiran dibuixos, relleus, grafits, etc., en la qual prendran part artistes locals i comarcals com Anna Balart, Àlex Vancu o Eduard Gas. Finalment, s'inaugurarà la remodelació de la Sala Francesc Llop, que compta ja íntegrament amb obra del pintor impressionista nascut a l'horta dels Clots, a la zona de Racó-Raval del Pom el 23 d'agost de 1873, i traspassat a Barcelona el 2 d'agost de 1970. Ja es pot gaudir d'una col·lecció molt interessant que inclou olis, aquarel·les, il·lustracions, dibuixos, retrats i relleus. Enguany s'ha adquirit un bellíssim ventall pintat a mà pel campredonenc més universal, que va realitzar una magnífica carrera artística a Mèxic a principis de la centúria passada.