Dia mundial de la poesia "Versos nostrats"

Publicada el 25 Mar 2019
Cultura
Ensenyament
Patrimoni

Dia mundial de la poesia "Versos nostrats"

L'antiga Escola de Font de Quinto va esdevenir un escenari esplèndid per a l'acte de celebració del Dia Mundial de la poesia, la qual  va tenir lloc el passat 24 de març sota el títol de "Versos nostrats". Des de la Regidoria de Cultura del Govern de Campredó es va triar aquest indret emblemàtic, que ha estat restaurat recentment, per tal de donar vida a una jornada poètica de primer nivell. Poesia al pati d'un històric centre escolar, aquest era l'ideari que ens movia per tal d'organitzar l'activitat fora de les parets de la Biblioteca Manuel Pérez Bonfill, lloc habitual on celebrem els actes lletrats. 22 rapsodes van recitar poemes de tots els temps d'autor vinculat amb les comarques centrals dels Països Catalans.

Vam poder escoltar versos d'Abú Bakhr Al Turtuishí, Francesc Vicent Garcia "Rector de Vallfogona", Josep F. Vergez, Joaquim Garcia Girona, Joan Cid i Mulet, Salvador Estrem i Fa, Roc Llop i Convalia, Artur Bladé i Desumvila, Trinitari Fabregat, Gerard Vergés, Desideri Lombarte, Manuel Pérez Bonfill, Jesús Massip, Manuel Garcia Grau, al costat de grans poetes actuals com Zoraida Burgos, Carme Cruelles, Conxita Jiménez, Montse Boldú, Cinta Moreso o Sílvia Panisello. Entre els ràpsodes participants estaven: Màrius Pont, Sagar Malé, Emigdi Subirats, Vicent Pellicer, Montse Pallarés, Jesús M. Tibau, Lluís Martin Santos, Ricardo Gascon, Rafa Haro, Josep Sancho, Tomàs Camacho, Xell Aixarch, Manel Ollé, Pili Ibáñez, Carme Abril, Rosa Cugat, i les poetes esmentades anteriorment. El cantautor prioratí Jesús Fusté va interpretar el deliciós poema musicat Maig d'amor, de Gerard Vergés, en un dels moments màgics de la tarda.

Al final de l'acte poètic es va servir orxata a tots els assistents, com a beguda que representava l'esperit poètic d'un vespre històric que va aplegar una setantena de persones.