Actes diada 11 de Setembre 2023

Publicada el 09 Sep 2023

Regidorida de Governació

Regidoria de Cultura

Anna Maria Bel rep l'escut d'or de Campredó

Dijous 7 de setembre, en el marc dels actes de celebració de la Diada Nacional de Catalunya, el govern de Campredó va atorgar l'escut de Campredó a l'Anna Maria Bel. D'aquesta manera, va voler reconèixer la seua llarga trajectòria en l'àmbit de la dansa, com a ballarina i professora d'acadèmia de dansa durant més de sis dècades. 

Nascuda al barri de Sant Josep de la Muntanya de la veïna ciutat de Tortosa al febrer de 1938, als 16 anys va desplaçar-se a Barcelona i va esdevenir ballarina professional de ballet clàssic del Liceu. Va contraure matrimoni amb el professor i escriptor Manuel Pérez Bonfill, el nom del qual es va donar a la Biblioteca municipal de Campredó. 

L'acte de lliurament, celebrat a la sala polivalent del Casal Francesc Llop, va ser molt emotiu. També va servir per fer la presentació del seu llibre dedicat a l'ensenyança de la dansa als més menuts, en el qual van prendre part una dotzena de xiquets campredonencs. 

L'alcalde de Campredó, Damià Grau, va destacar el gran paper que ha tingut l'homenatjada en la promoció de la dansa, així com va destacar el fet que era una dona nascuda en plena guerra i que va sofrir les conseqüències d'una dictadura cruel i misògina, que va voler recloure el paper de la dona a un àmbit exclusivament domèstic. Va fer un símil amb l'homenatge que es va fer uns mesos abans a la figura de Glòria "La Madamme", que va obrir la primera acadèmia d'idiomes a Tortosa en un moment molt difícil per a les dones empresàries.

Es tracta del tercer escut del poble atorgat a persones altament vinculades a la cultura ebrenca i catalana, després dels que varen concedir-se al lingüista Joan Salvador Beltran i a l'escriptor Manel Ollé.