Llar d'infants La Granota

Publicada el 07 Apr 2022

Regidoria d'Educació.

LLAR D'INFANTS LA GRAONTA

L’Ajuntament de Campredó s’acull a la nova ordre d’Educació amb la qual la gestió de la llar d’infants la Granota serà assumida, com la resta d’ensenyaments de primària, pel Departament d’Educació.

Després de la posada en funcionament de la llar el 2017 com una de les apostes del consistori, i de fer-la créixer durant 4 anys, a partir del curs 2022-23 l’Ajuntament deixarà de ser-ne el responsable directe i només s’haurà de fer càrrec de cedir i mantindre l’espai i d’aportar anualment un copagament de 5000 euros.

Aquest nou plantejament suposa, com a grans avenços, el reconeixement dels alumnes d’Infantil 1 i Infantil 2, és a dir, dels xiquets i xiquetes d’un a tres anys que vagin a la llar, com a alumnes de ple dret de l’escola Port-Rodó; així com també la gratuïtat de l’educació dels alumnes d’Infantil 2.

Pel que fa als alumnes d’infantil 1, continuaran pagant el preu mínim públic establert, que és el que sempre ha cobrat l’Ajuntament a les famílies, i podran sol·licitar que aquesta quantitat sigui subvencionada.

A més, a partir d’ara, l’alumnat de la llar podrà gaudir de tots aquells serveis que ofereixi l’AFA i el col·legi, com per exemple el servei de menjador, el servei d’acollida o les extraescolars.

Quant al personal de la llar, el o la Tècnica en Educació Infantil (TEI), també passarà a ser personal d’Educació i s’assignarà en funció de borses de treball i criteris establerts pel mateix departament. La TEI passarà a formar part del professorat del centre, el qual també treballarà per integrar aquest nou recurs a la dinàmica de funcionament habitual de l’escola.

Des del consistori celebrem aquesta nova proposta del Departament d’Educació i ens sentim orgullosos d’haver apostat per un recurs que ha millorat la vida dels xiquets i xiquetes i de les seues famílies, i per haver col·laborat a fer de l’escolarització gratuïta dels alumnes d’Infantil un dret.

@afaportrodo

@escola_port_rodo